Hvad er Koda, og hvilke regler gælder for musikafspilning i erhverv?

19 Jun 2024 12:16

Hvad er Koda?

Regler for musikafspilning i erhverv

Musiklicens fra Koda

Del Blog:

Hvad er Koda?

Musik spiller en central rolle i mange erhverv, lige fra butikker og restauranter til barer og caféer. Musikken kan skabe en behagelig atmosfære, der tiltrækker kunder og forbedrer deres oplevelse. Men hvad mange måske ikke er klar over, er, at der er regler og love, der skal følges, når man afspiller musik offentligt. Det er her Koda kommer ind i billedet.

Koda er en organisation, der arbejder for at sikre, at komponister, sangskrivere og musikforlag får betaling, når deres musik bruges offentligt. Når musik afspilles i offentlige sammenhænge, som i en butik, restaurant eller bar, kræver det en licens fra Koda. Dette gælder uanset om musikken afspilles fra en radio eller via en professionel musikløsning.

Regler for musikafspilning i erhverv

Hvis du driver en virksomhed og ønsker at afspille musik, skal du være opmærksom på følgende regler:

Brug af privat streamingabonnement: Det er ikke tilladt at bruge private streamingabonnementer som Spotify, Apple Music eller lignende til erhvervsmæssig musikafspilning. Disse tjenester er licenseret til privat brug, og deres vilkår tillader ikke offentlig fremførelse i en erhvervskontekst.

Professionelle musikløsninger: I stedet for at bruge private streamingtjenester, kan virksomheder benytte sig af professionelle musikløsninger, der specifikt er designet til erhvervsbrug, som TuneBulter. Dette kræver stadig en licens fra Koda, men derefter har du tilladelse til at spille musik fra TuneButler. TuneButler tillader at du nemt kan importere dine Spotify playlister over i TuneButler, så du fortsat kan lytte til den musik du plejer.

Afspilning fra Radio: Det er også tilladt at afspille musik fra radio i en erhvervsmæssig sammenhæng. Dog kræver det stadig en licens fra Koda.

Musiklicens fra Koda

For at kunne afspille musik offentligt, skal virksomheder indhente en musiklicens fra Koda. Denne licens dækker betaling for den offentlige fremførelse af musik, der er forvaltet af Koda og Gramex, som repræsenterer musikere og pladeselskaber. Uden denne licens risikerer virksomheden at bryde ophavsretsloven og kan blive pålagt bøder.

Hvorfor er Koda vigtigt?
Det er ikke kun loven, der gør det vigtigt at have en korrekt licens til musikafspilning i erhverv. Det handler også om at respektere og værdsætte de kunstnere, der skaber den musik, vi nyder. Ved at følge Koda's retningslinjer og sikre, at musikken bruges lovligt og at der betales licens, støtter virksomhederne musikkens økosystem og bidrager til en bæredygtig musikindustri.

For mere information om Koda og hvordan du får en musiklicens, kan du besøge Koda's officielle hjemmeside www.koda.dk

© 2024 TuneButler ApS

CVR DK41619821